Wersja na szybkie smaczne danie z indyka. Uda się każdemu. Można dowolnie modyfikować smak pesto. Serdecznie polecam.
Roladki zindyka z bazyliowym pesto z pestkami dyni
- filer z indyka
- szynka dojrzewająca
- sól
- tarta mozzarella
- pęczek bazylii
- garść rukoli
- 2 ząbki czosnku
- oliwa
- pestki dyni
Filet pociąć na plastry i rozbić na cienkie kotlety, posolić. Do blendera wrzucić bazylię, rukolę czosnek i pestki dyni, miksować stopniowo dodając oliwę. Gotowe pesto wyłożyć na kotleciki, dodać trochę tartej mozzarelli i zawinąć w rulonik. Całość zawinąć w szynkę dojrzewającą. Piec 20 minut w 180 stopniach.
Mam pesto bazyliowe akurat, to może wypróbuję bo brzmi zachęcająco :)
OdpowiedzUsuńaj, aj, rozpustnie pozawijane!
OdpowiedzUsuńCiekawy pomysł na roladki :)
OdpowiedzUsuńpyszna roladka a taka samotna.... przygarnę roladkę :)
OdpowiedzUsuńBardzo urodziwe te roladki - M.
OdpowiedzUsuńwygladaja obłędnie:)
OdpowiedzUsuń