sobota, 29 grudnia 2012

śledzie z porami

Tym razem śledzie z porami. To zmodyfikowana wersja śledzi po japońsku, nieco ostrzejsza i bardziej wyrazista w smaku. Pyszna. 

Śledzie z porami
  • 2 opakowania śledzi w oleju a'la matias
  • 2 pory - biała część
  • 1 duże jabłko
  • małe opakowanie jogurtu typu greckiego
  • 3-4 łyżki majonezu
Śledzie odsączyć i pokroić na dzwonka. Pory pokroić w cieniutkie krążki, jabłko zetrzeć na tarce jarzynowej i wymieszać z majonezem i jogurtem. Całość połączyć ze śledziami, można ewentualnie dodać nieco pieprzu. To chyba jedne z moich ulubionych.

2 komentarze:

  1. Szczęśliwego 2013 roku Olu!! Twórz dalej z taką pasją i dziel się nią z nami:) Wszystkiego co najlepsze dla Ciebie i całej Twojej rodzinki!:)

    OdpowiedzUsuń
  2. To KRÓL śledzi na wigilijnym stole! Coś pysznego! M.

    OdpowiedzUsuń

Będzie mi miło jeśli zostawisz kilka słów po przeczytaniu przepisu.
Nie używaj słów wulgarnych, obraźliwych.
Anonimom dziękuję, jeśli chcesz komentować podpisz się :)
Dziękuję i zapraszam ponownie.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...