Tym razem śledzie z porami. To zmodyfikowana wersja śledzi po japońsku, nieco ostrzejsza i bardziej wyrazista w smaku. Pyszna.
Śledzie z porami
- 2 opakowania śledzi w oleju a'la matias
- 2 pory - biała część
- 1 duże jabłko
- małe opakowanie jogurtu typu greckiego
- 3-4 łyżki majonezu
Śledzie odsączyć i pokroić na dzwonka. Pory pokroić w cieniutkie krążki, jabłko zetrzeć na tarce jarzynowej i wymieszać z majonezem i jogurtem. Całość połączyć ze śledziami, można ewentualnie dodać nieco pieprzu. To chyba jedne z moich ulubionych.
Szczęśliwego 2013 roku Olu!! Twórz dalej z taką pasją i dziel się nią z nami:) Wszystkiego co najlepsze dla Ciebie i całej Twojej rodzinki!:)
OdpowiedzUsuńTo KRÓL śledzi na wigilijnym stole! Coś pysznego! M.
OdpowiedzUsuń