poniedziałek, 25 lutego 2013

pikantne krewetki na grzankach

Dzisiaj zapraszam Was na szybkie w wykonaniu, aromatyczne i pyszne krewetki. 

Pikantne krewetki na grzankach
  • 20 krewetek średniej wielkości (kupiłam podgotowane)
  • rukola
  • bagietka na grzanki
  • masło do grzanek
marynata
  • oliwa
  • melisa
  • natka
  • świeże chilii
  • 1 ząbek czosnku
Melisę i natkę posiekać, wymieszać z przeciśniętym przez praskę czosnkiem i posiekanym drobniutko chilli oraz oliwą. Wrzucić w to krewetki, wymieszać odstawić na pół godzinki. W tym czasie przygotować grzanki. Bagietkę pokroić ukośnie posmarować masłem i podpiec w piekarniku na chrupiąco. Zamarynowane krewetki wrzucić razem z marynatą na rozgrzaną patelnię i usmażyć na złoto. Podać na grzankach z rukolą.


4 komentarze:

  1. zachęcający widok, nawet zdjęcie chyba pachnie, bardzo fajna pprzekąska! M.

    OdpowiedzUsuń
  2. trzeba będzie wypróbować :D

    OdpowiedzUsuń
  3. Ależ pychota... A za mną ostatnio chodzą krewetki, muszę w końcu kupić :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. kup koniecznie :) dają tyle możliwości i radości z jedzenia :)

      Usuń

Będzie mi miło jeśli zostawisz kilka słów po przeczytaniu przepisu.
Nie używaj słów wulgarnych, obraźliwych.
Anonimom dziękuję, jeśli chcesz komentować podpisz się :)
Dziękuję i zapraszam ponownie.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...