poniedziałek, 4 marca 2013

łososiowe "kubełki"

Mała przekąska, przegryzka albo składnik miłego śniadania. Wędzony łosoś troszkę inaczej podany.

Łososiowe kubełki
  • wędzony łosoś w cieniutkich plasterkach
  • serek ricotta
  • zioła (tymianek, melisa, kolendra)
  • kilka ugotowanych krewetek
  • kapary
Serek mieszamy z posiekanymi ziołami, kaparami i pokrojonymi na mniejsze kawałki krewetkami. Kokilki wykładamy folią spożywczą lub aluminiową aby można było łatwiej wyjąć gotowe przekąski. Następnie każdą wykładamy plasterkami wędzonego łososia tak aby brzegi wystawały ponad kokilki. Nakładamy do środka serek i przykrywamy wystającymi kawałkami łososia. Opatulamy w wystająca folię i wstawiamy do lodówki na minimum godzinę. Po tym czasie odkrywamy folię, wyciągamy za jej pomocą z kokilek i przekładamy na talerzyki.

4 komentarze:

  1. Cudny pomysł! Pięknie się prezentuje i jakie musi być pyszne:)

    OdpowiedzUsuń
  2. serdecznie Wam to polecam bo roboty niewiele, a efekt wizualny i smakowy bardzo bardzo zadowalający :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Może być świetna na imprezkę. M.

    OdpowiedzUsuń

Będzie mi miło jeśli zostawisz kilka słów po przeczytaniu przepisu.
Nie używaj słów wulgarnych, obraźliwych.
Anonimom dziękuję, jeśli chcesz komentować podpisz się :)
Dziękuję i zapraszam ponownie.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...