Chyba dawno nie było żadnej rybki, prawda? Czas nadrobić zaległości!
Pstrąg tęczowy na maśle
- filet z pstrąga tęczowego
- masło
- sól
- pieprz biały mielony
- natka
dodatki
- makaron wstążki - u mnie domowy
- marchewka
- cząstka cytryny
Pstrąga opłukać i osuszyć ręcznikiem papierowym. Posolić i prószyć białym mielonym pieprzem. Na patelni rozgrzać dosyć dużo masła i smażyć pstrąga - najpierw stroną ze skórką, polewając roztopionym masłem. Z każdej strony po około 3 minutki. Podałam z domowym makaronem i marchewką pociętą we wstążki (obieraczką do ziemniaków) i zblanszowaną na parze. Całość posypałam posiekaną natką i skropiłam sokiem z cytryny.
Ach, jaka smakowita rybka! A jaka malownicza ta marchewka na makaronie! M.
OdpowiedzUsuń