A może macie ochotę na sałatkę? Robi się szybko, jest bardzo smaczna. Serdecznie zapraszam.
Sałatka z surimi i awokado
- główka sałaty lodowej
- 250g paluszków surimi
- kiść winogron
- 1 puszka groszku
- 1 awokado
- majonez
- sól, pieprz
Sałatę pokroić na cienkie paseczki i wrzucić do miski. Dodać odcedzony groszek i pokrojone na plasterki paluszki surimi. Winogrona przekroić na mniejsze kawałki i pozbawić pestek, dorzucić do sałatki. Na koniec dodać pokrojone awokado, wymieszać z majonezem i doprawić sola i pieprzem.
Ciekawy przepis, przyznam że nie jadłam nigdy paluszków surimi:)
OdpowiedzUsuńUwielbiam tę sałatkę!!! Można jeszcze dodać zielonego ogórka bez pestek. M.
OdpowiedzUsuńmożna, tylko trzeba szybciej podawać bo z ogórka wytraca się woda i rozwadnia sos
Usuń