Mam dzisiaj dla Was kolejną śniadaniową propozycję z figami. Ważne, żeby figi były dojrzałe i słodkie. Mmmm...... ile przyjemności z jedzenia takiego śniadania.....
Grzanka z szynka parmeńską, figami i miodem
- 1 kajzerka/bułeczka
- masło
- 2 plasterki szynki parmeńskiej
- rukola
- 1 dojrzała świeża figa
- płynny miód
Bułeczkę przekroić wzdłuż na pół, posmarować masłem i podpiec w piekarniku - około 10 minut w 180 stopniach. Następnie ułożyć rukolę, szynkę i pokrojona na cząstki figę, całość polać odrobiną płynnego łagodnego miodu.... Boskie!
Świetny pomysł na śniadanie z szynką parmeńską, którą uwielbiam,
OdpowiedzUsuńAleż dogadzacie sobie śniadaniowo!!! M.
OdpowiedzUsuń