piątek, 17 maja 2013

pasta z makreli z jabłkiem i szczypiorkiem

Lubicie pasty z wędzonych ryb? Ja uwielbiam makrelę zarówno smażoną, pieczoną jak i w wersji wędzonej. Często nie jestem w stanie zrobić z niej zaplanowanej pasty bo ciągle ktoś podjada oczyszczone z ości kawałki.

Pasta z makreli z jabłkiem i szczypiorkiem
  • 1 wędzona makrela
  • 1 winne czerwone jabłuszko
  • pęczek cienkiego szczypiorku
  • sól, pieprz
  • 1-2 łyżki majonezu
Rybę oczyścić z ości i rozdrobnić, dodać pokrojone w drobniutką kosteczkę jabłko i posiekany szczypiorek. Wymieszać z majonezem, doprawić do smaku i jeść ze świeżym chrupiącym chlebkiem.

2 komentarze:

  1. Uwielbiam pasty do kanapek. Swoją pastę z makreli przygotowuję z dodatkiem sporej ilości białego sera i wychodzi pyszna. Chętnie dla odmiany spróbuję Twoją wersję ;)

    OdpowiedzUsuń
  2. A ja jabłko ścieram na jarzynowej tarce i dodaję cebulkę. Ale szczypiorek - smakowo podobny - daje kolor, to dobry pomysł. Bardzo lubię takie pasty. M.

    OdpowiedzUsuń

Będzie mi miło jeśli zostawisz kilka słów po przeczytaniu przepisu.
Nie używaj słów wulgarnych, obraźliwych.
Anonimom dziękuję, jeśli chcesz komentować podpisz się :)
Dziękuję i zapraszam ponownie.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...