poniedziałek, 27 maja 2013

babeczki z mascarpone i owocami

Delikatne i malutkie babeczki z kruchego ciasta z kremem z bitej śmietany i mascarpone z odrobiną cukru, przystrojone owocami (ananas, borówki, czerwona porzeczka, mandarynka bez skórki i kiwi)

Przypominam przepis na podstawowe kruche ciasto z którego korzystam
  • 200g mąki
  • 100g masła
  • 3 łyżki wody
  • szczypta soli
Wszystko to zagniatamy, robimy kulkę, którą następnie spłaszczamy i wkładamy na 30 minut do lodówki owinięte w folię spożywczą. Po tym czasie ciasto wyjęłam rozwałkowałam i wycięłam kółeczka. Piekłam w formie do muffinków 15 minut w 180 stopniach. Wystudzone babeczki wypełniłam kremem z ubitej śmietany 30%, to której dodałam stopniowo mały pojemniczek mascarpone i 3-4 łyżki cukru.

4 komentarze:

  1. Bardzo ładne babeczki

    OdpowiedzUsuń
  2. Anonimowy27 maja, 2013

    bardzo fajny przepis, prosty i wielofunkcyjny (mam tu na myśli owoce) ;)
    doskonała inspiracja na zbliżający się dzień dziecka :)
    oraz na letnie słodkości.
    napewno skorzystam.
    oby tak dalej :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Bardzo ladnie wygladaja,,,i te owoce!-pycha!
    Pozdrawiam!

    OdpowiedzUsuń
  4. Stęskniłam się za twoimi przepisami! Babeczki śliczne i kolorowe - do wykorzystania na wiele sposobów. M.

    OdpowiedzUsuń

Będzie mi miło jeśli zostawisz kilka słów po przeczytaniu przepisu.
Nie używaj słów wulgarnych, obraźliwych.
Anonimom dziękuję, jeśli chcesz komentować podpisz się :)
Dziękuję i zapraszam ponownie.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...