Sałatka z paluszkami surimi
- pół opakowania paluszków surimi
- sałata lodowa
- zielony ogórek
- puszka groszku
- garść winogron
- garść suszonej żurawiny
- majonez
Sałatę lodową pokroić na nie za duże kawałki. Ogórka obrać że skórki, pozbawić pesteczek i pokroić w kostkę. Groszek odsączyć z zalewy. Paluszki surimi pokroić na półcentymetrowe plasterki. Winogrona przekroić, pozbawić pestek. Tak przygotowane składniki wymieszać w misce, dodać majonez i na koniec żurawinę. Pycha!
niezwykłe połączenie jak dla mnie
OdpowiedzUsuńChętnie bym spróbowała, bo średnio mi smakowały jak do tej pory paluszki surimi. Co innego w Twoim wykonaniu, jestem pewna. ;)
OdpowiedzUsuńLubię surimi, więc jestem pewna, że ta sałatka będzie mi smakowała:)
OdpowiedzUsuńPozdrawiam!
i ja fanka surimi jestem:) pycha
OdpowiedzUsuńSałatkę z surimi robię od dawna, ale nie dodawałam żurawiny - a to dobry pomysł smakowy i wzbogacenie kolorystyki. Chyba się skuszę, M.
OdpowiedzUsuń