niedziela, 7 listopada 2010

kurczak musztardowo-miodowy

Przepis zaczerpnęłam z kwestia smaku i ciut zmodyfikowałam
  • 3 łyżki miodu
  • 2 łyżki musztardy Dijon
  • 2 łyżki musztardy francuskiej - tej z gorczycą
  • 2 łyżki octu winnego białego jabłkowego
  • łyżka oleju
  • sól
  • 2 udka z bioderkiem czyli ćwiartki
Marynatę wymieszać, naciąć kurczaka i wytaplać w marynacie tak żeby wlazło w nacięcia. Odstawić na troszkę do przegryzienia. Piekłam 40 minut w 200 stopniach. Podałam z ziemniaczkami jak wczoraj i fasolką zieloną.

2 komentarze:

  1. chyba dam ci parę przepisów na inne mięsko, np. na polędwiczki wieprzowe albo wołowinę, bo zamienicie się w kurczaczki!!! Żartuję, wszystko wygląda tak smakowicie - pozazdrościć inwencji. M.

    OdpowiedzUsuń
  2. Bardzo lubię kurczaka pod różnymi postaciami. Ten wygląda bardzo smakowicie. No cóż, pozostaje tylko spróbować.Pozdrawiam.

    OdpowiedzUsuń

Będzie mi miło jeśli zostawisz kilka słów po przeczytaniu przepisu.
Nie używaj słów wulgarnych, obraźliwych.
Anonimom dziękuję, jeśli chcesz komentować podpisz się :)
Dziękuję i zapraszam ponownie.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...