Pyszna sezonowa sałatka, idealna na lekkie śniadanie lub kolację. Składa się z rukoli i jarmużu (może być inna sałata wedle waszych upodobań) a do tego młoda cukinia pokrojona wzdłuż, zrumieniona na patelni grillowej, do której dorzuciłam młody groszek cukrowy i na koniec cieniutkie zielone szparagi. Kiedy wszystko lekko zmiękło przerzuciłam na sałaty, dodałam truskawki i skropiłam figowym octem balsamicznym. Pycha!
azja
(6)
Boże Narodzenie
(28)
ciasta i ciasteczka
(73)
desery
(34)
dodatki
(38)
drób
(108)
dynia
(2)
grill
(27)
grzyby
(11)
inne
(39)
jajka
(38)
kluski makarony
(60)
lody
(7)
mięso
(55)
muffiny
(13)
owoce morza
(14)
pasty
(16)
pieczywo
(27)
pierogi
(8)
piknik
(11)
pizza
(20)
placki i nalesniki
(26)
przekąski
(28)
przetwory
(35)
ryby
(54)
ryż
(2)
sałatki
(31)
strączkowe
(7)
sushi
(4)
śledzie
(11)
śniadanie
(43)
tarty
(14)
tort
(16)
tortille
(14)
tost
(7)
warsztaty
(1)
warzywa
(42)
wege
(19)
Wielkanoc
(34)
zapiekanki
(35)
zioła
(6)
zupy
(23)
poniedziałek, 10 czerwca 2013
sałatka z rukoli, jarmużu, szparagów, groszku cukrowego, cukinii i truskawek z octem balsamicznym
Etykiety:
sałatki
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
No, na bogato !!! i w ilości i w kolorze! Bardzo mi się podoba ta sałatka, na pewno też pychotka! M.
OdpowiedzUsuńMusi być świetna! I te wszechobecne szparagi! Mmm :)
OdpowiedzUsuńdariawkuchni.blogspot.com
Fajchniasta!!!
OdpowiedzUsuń