Skład:
- 2 małe sałaty rzymskie
- pół cukinii
- pół bakłażana
- 1 papryka
- około 10 pomidorków koktajlowych
- 2 cieniuteńkie plasterki bekonu
- parmezan w kawałku
Sałatę "kawałkujemy", cukinię i bakłażana kroimy w pół lub ćwierć plasterki i grillujemy. Paprykę kroimy w grubą kostkę i też wrzucamy na patelnię grillową. Bekon grillujemy tnąc go najpierw na mniejsze kawałki. Wszystkie składniki mieszamy, dorzucamy przekrojone na pół pomidorki i powiórkowany parmezan.
Polewamy sosem - mój był taki: 3 łyżki oliwy + 1 łyżka octu balsamicznego + 1 łyżka octu borówkowego + 1 łyżka miodu - wymieszane jak winegret :)
Polewamy sosem - mój był taki: 3 łyżki oliwy + 1 łyżka octu balsamicznego + 1 łyżka octu borówkowego + 1 łyżka miodu - wymieszane jak winegret :)
Cześć Olciu,
OdpowiedzUsuńTa sałatka to coś dla mnie...moja dieta lubi sałatki :)
Ciągle coś wymyślam, aby nie znudziło się żołądkowi:))
Buziaki
ja do sosu dodałam trochę bazylii, a miskę natarłam ząbkiem czosnku.
OdpowiedzUsuńsałatka jest też pyszna na drugi dzień [jeśli zostanie...] jak się wszystko zmaceruje. M.
Fajny przepis, uwielbiam sałatki. Jak dostanę gdzieś bakłażan, to zrobię :)
OdpowiedzUsuń