Jakoś ostatnio mam fazę na muszle zapiekane z "czymś". Tym razem wersja bezmięsna.
- makaron conchiglioni (duże muszle)
- cukinia
- bakłażan
- kilka pieczarek
- sól, pieprz, oregano
- puszka pomidorów (krojonych)
- 2 łyżki śmietany 12%
Na odrobinie oliwy dusimy cukinię, bakłażana i drobno pokrojone pieczarki, doprawiamy do smaku. Wlewamy do warzyw pomidory i dodajemy śmietanę, całość należy odparować. Jak "farsz" zgęstnieje nakładamy do muszli (gotowane 10 minut w osolonej wodzie). Na wierzch można wrzucić jakiś serek wedle uznania: mozzarella, feta, żółty. Zapiekamy ok 15 minut.
brzmi smaczniutko.... czy Bartuś też lubi muszle? M.
OdpowiedzUsuńHm... Rzadko jem makaron, ale chyba się skuszę.
OdpowiedzUsuńjami :) cukinia jest super!
OdpowiedzUsuń