Genialna i bardzo prosta sałatka, idealna na drugie śniadanie jedzone na zatopionym w słońcu balkonie. Tak właśnie ją jedliśmy popijając kwaśnym kompotem z rabarbaru.
Skład: rukola, rodicchio, botwinka, awokado, szparagi, jajko, sok z limonki, sól i pieprz
Wymieszałam sałatę z posiekaną botwinką - same łodygi i listki, wkroiłam awokado, skropiłam sokiem z limonki, dorzuciłam lekko podgotowane w osolonej wodzie szparagi a na wierzchu umieściłam jajko w koszulce, posypałam świeżo zmielonym pieprzem. Po przekrojeniu żółtko rozlało się po sałatce, tworząc pyszny sosik w połączeniu z limonką.
Pyszna wiosenność!!! A jaka uroda! Jajko cudownie zwieńczyło całość - M.
OdpowiedzUsuńBardzo lubię tak zrobione jajko. Świetna propozycja na lunch !
OdpowiedzUsuńja też i jak tylko mam troszkę więcej czasu to takie robię, a jako sos do sałatki sprawdza się idealnie :)
UsuńŚwietne śniadanko :)
OdpowiedzUsuńi śniadanko i brunch i lunch :) pyszne było :)
UsuńOd samego czytania nagłówka posta zaczęła mi ślinka cieknąć:)
OdpowiedzUsuńcieszę się, ze takie apetyczne mi wyszło :)
UsuńWspaniałości. Wygląda pysznie, zwłaszcza, że smak jajka w koszulce utrzymuje mi się na ustach po niedawnym pierwszym jego zasmakowaniu :))
OdpowiedzUsuńBędzie mi bardzo miło, jeśli zajrzysz do mnie: dariawkuchni.blogspot.com :)
Oj jak ja uwielbiam jak jajo sie tak rozlewa mmm :-)
OdpowiedzUsuńja też :):)
Usuń