Sezon wiosenno-letnio-wczesnojesienny sprzyja grillowaniu. Ilekroć wybywamy za miasto na weekend czy dłuższy pobyt na ranczo taty grillujemy. Staram się żeby za każdym razem było trochę inaczej. Prym wiedzie drób pod wieloma postaciami. Tym razem nadziewany.
Grillowane nóżki nadziewane ricotta z ziołami
Grillowane nóżki nadziewane ricotta z ziołami
- pałki/nóżki kurczaka
- serek ricotta
- spora garść ziół (mięta, szałwia, lubczyk, mieszanka prowansalska, bazylia)
- oliwa
- sól
Takich nadziewanych pałek jeszcze nie jadłam, a prezentują się apetycznie :)
OdpowiedzUsuńfajny pomysł, żeby schować coś pod skórkę. Muszę tak przyrządzić w najbliższym czasie pałki kurczakowe.
OdpowiedzUsuńPozdrawiam
Monika
www.bentopopolsku.blogspot.com
fajne i smakowite udeczka:)
OdpowiedzUsuńbyły pyszne!!!! a towarzyszyły im cuuudne malutkie cukinie - jesteś królową grillowania. M.
OdpowiedzUsuń