Dzisiaj piątek, a skoro jest piątek to czas na pyszne śniadanko. Dzisiaj jajecznica w nieco innej odsłonie.
Jajecznica z bekonem i pomidorem na grzance
- 2 kajzerki
- masło
- roszponka
- 4 jajka
- plaster bekonu o grubości 1cm
- 1 pomidor
- gruby szczypior
- sól, pieprz
Kajzerki przekroić na pół, posmarować masłem i podpiec około 7-8 minut w 180 stopniach. W misce rozmieszać jajka z solą i pieprzem. Na patelnię wrzucić pokrojony w kostkę bekon i podsmażyć. Dodać pokrojonego w kostkę pomidora bez skórki (ja dodatkowo pozbywam się pestek), chwilę przesmażyć i zalać rozmieszanymi jajkami. Usmażyć jajecznicę. Na grzanki położyć roszponkę, na to gotową jajecznicę na koniec posypać posiekanym szczypiorkiem.
Pyszne i sycące śniadanko. Super :)
OdpowiedzUsuńw taką pogodę trzeba się ratować słońcem na talerzu :)
UsuńMój T. uwielbia jajecznicę na grzance :D Z pewnością by mu smakowało.
OdpowiedzUsuńmój uwielbia każda zarówno grzankę jak i jajecznicę :)
Usuńpycha!:)
OdpowiedzUsuńKocham roszponkę, a już z takimi pysznościami to musi być kulinarne cudo!
OdpowiedzUsuńTo po prostu małe dzieło sztuki! Pyszności!!! M.
OdpowiedzUsuń