Sezon nowalijkowy w pełni. trzeba korzystać z wiosny i lata, które obfitują w świeże, aromatyczne warzywa, zioła i nowalijki. Tym razem sałatka wiosenna, dobra na śniadanie, jako dodatek do obiadu lub żeby wziąć ja na śniadanie do pracy.
Sałatka wiosenna
- ok 20 rzodkiewek
- dymka + szczypior
- 3 jajka na twardo
- puszka drobnego groszku
- 1 ogórek długi lub 4 gruntowe
- sałata radicchio
- sos: oliwa, sok z limonki, sól, pieprz
Pyszna, pachnąca i świetna do wszystkiego, można dodać jeszcze inne sałaty i też będzie dobra, ale radicchio daje kolor. M.
OdpowiedzUsuńP.S. jak kropisz rzodkiewki na plasterki?
te kolory rzeczywiście są wiosenne :)
OdpowiedzUsuńPysznie się zapowiada - na pewno zrobię ;-))
OdpowiedzUsuńPozdrawiam
wygląda baaardzo apetycznie :)
OdpowiedzUsuń