niedziela, 27 lutego 2011

kurcze pieczone

A u mnie jak zwykle kurczak.

porcja na 2 osoby:
  • podwójna pierś kurczaka
  • 2 łyżki żurawiny
  • 1/8 świeżej gruszki
  • 2 plasterki żółtego sera
  • 10 cieniuteńkich plasterków wędzonego boczku
  • sól
Dalej postępujemy jak na załączonych fotkach. Pieczemy pół godzinki w 158-180 stopniach.

Układamy po 5 plasterków boczku, na zakładkę i na środku umieszczamy pierś. W piersi robimy kieszonkę i wkładamy gruszkę i łyżkę żurawiny

Podwijamy cienki koniec piersi, na wierzchu kładziemy plasterek sera (można pominąć, ale nie warto :) )

Zawijamy boczek tak aby się "krzyżował". Pieczemy nie dodając tłuszczu.

Smacznego

1 komentarz:

  1. no już z wyglądu pycha !!!! boskie danie !!! na pewno się skuszę, M.

    OdpowiedzUsuń

Będzie mi miło jeśli zostawisz kilka słów po przeczytaniu przepisu.
Nie używaj słów wulgarnych, obraźliwych.
Anonimom dziękuję, jeśli chcesz komentować podpisz się :)
Dziękuję i zapraszam ponownie.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...