- pierś kurczaka
- makaron conchiglioni (duże muszle)
- sól i pieprz
- majonez
- "kropla" keczupu
- mozzarella
azja
(6)
Boże Narodzenie
(28)
ciasta i ciasteczka
(73)
desery
(34)
dodatki
(38)
drób
(108)
dynia
(2)
grill
(27)
grzyby
(11)
inne
(39)
jajka
(38)
kluski makarony
(60)
lody
(7)
mięso
(55)
muffiny
(13)
owoce morza
(14)
pasty
(16)
pieczywo
(27)
pierogi
(8)
piknik
(11)
pizza
(20)
placki i nalesniki
(26)
przekąski
(28)
przetwory
(35)
ryby
(54)
ryż
(2)
sałatki
(31)
strączkowe
(7)
sushi
(4)
śledzie
(11)
śniadanie
(43)
tarty
(14)
tort
(16)
tortille
(14)
tost
(7)
warsztaty
(1)
warzywa
(42)
wege
(19)
Wielkanoc
(34)
zapiekanki
(35)
zioła
(6)
zupy
(23)
poniedziałek, 4 kwietnia 2011
szybka kolacja
Nie mieliśmy pomysłu na kolację, ale mieliśmy co nieco w lodówce. I oto nasz pomysł na szybką kolację przy małym nakładzie pracy.
Pierś solimy i pieprzymy, grillujemy aby się trochę przyrumieniła. Studzimy mięsko. Jak wystygnie rwiemy na paseczki wzdłuż włókien. Wrzucamy do miski, dodajemy majonez z kroplą keczupu/koncentratu/sosu pomidorowego. W między czasie gotujemy wodę na makaron i wrzucamy muszle na 10 minut. Odcedzamy, napełniamy farszem, można dodać mozzarelle na wierzch i zapiekamy około 10-15 minut. Proste, szybkie i pyszne.

Etykiety:
drób,
kluski makarony
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
te muszle sprawdzą się również na obiad - wyglądają smakowicie... M.
OdpowiedzUsuńPyszne bo z kurczaczkiem :-)
OdpowiedzUsuńBardzo fajny, szybki przepis na miłą kolację. Gdyby dorzucić jakiś sosik, byłoby wyśmienite. Polecam.
OdpowiedzUsuń