poniedziałek, 31 października 2011

dyniowe muffiny

Dyniowe muffiny
  • 1 i 1/2 szklanki mąki
  • 1/2 szklanki cukru
  • 1/2 szklanki brązowego cukru cynamonowego
  • 3/4 szklanki oleju
  • czubata łyżeczka proszku do pieczenia
  • 1/4 startej gałki muszkatołowej
  • 1/2 szklanki musu z dyni
  • 2 jajka
  • garść rodzynek
  • garść łuskanych pestek dyni
W misce wymieszać suche składniki: mąkę, cukry, proszek do pieczenia i gałkę. W drugiej misce roztrzepać jajka i połączyć z olejem i dynią. Wymieszać starannie zawartość obu naczyń, dodać rodzynki pestki dyni. Piec 20-25 minut w 180 stopniach.

6 komentarzy:

  1. Uwielbiam dyniowe wypieki :) Te muffiny prezentują się znakomicie.

    OdpowiedzUsuń
  2. Od dawna się przymierzam do dyniowych maleństw :)
    Świetne foremki masz, widziałam je ostatnio, ale chyba zostanę przy tradycyjnych.
    Muffiny wyglądają wspaniale! :)

    OdpowiedzUsuń
  3. W życiu bym ich sama nie kupiła, bo drogie pioruńsko, ale wygrałam od aledobre więc używam :) Bartek je uwielbia :)

    OdpowiedzUsuń
  4. lubię muffinki i lubię dynię, ale takich babeczek jeszcze nie piekłam... pewnie przez dodatek musu są wilgotne, wypróbuję

    OdpowiedzUsuń
  5. ja do dyniowych muffinek się przymierzam juz od jakiegoś czasu :) ale ciągle coś... kurcze... muszę zrobić :)

    OdpowiedzUsuń
  6. Bardzo pyszne są dyniowe muffinki, Bartusiowe buciki - fantastyczne! M.

    OdpowiedzUsuń

Będzie mi miło jeśli zostawisz kilka słów po przeczytaniu przepisu.
Nie używaj słów wulgarnych, obraźliwych.
Anonimom dziękuję, jeśli chcesz komentować podpisz się :)
Dziękuję i zapraszam ponownie.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...