niedziela, 16 października 2011

powidła śliwkowe z gruszkami

To trzecia i ostatnia wersja tegorocznych powideł śliwkowych. Do wysmażonych powideł dodaję uduszone oddzielnie gruszki, w proporcji na 1 litr powideł 1 ładna gruszka, wszystko mieszam aby się połączyło nakładam do słoików i pasteryzuję. Gruszki nieco rozluźniają konsystencję śliwek. Dodaję je często do naleśników.


4 komentarze:

  1. Robię podobny dżem,jest pyszny. Ja dodaję do niego jeszcze jabłko.Gorąco polecam !!

    OdpowiedzUsuń
  2. ja robię zazwyczaj oddzielnie z jabłkami i gruszkami, ale czasem też łączę, wszelkie opcje dozwolone :)

    OdpowiedzUsuń
  3. o popatrz, na taki miks nie wpadłam i już mi się podoba :-)

    OdpowiedzUsuń
  4. Myślę, że wyjadany ze słoika łyżeczką jest najpyszniejszy. M.

    OdpowiedzUsuń

Będzie mi miło jeśli zostawisz kilka słów po przeczytaniu przepisu.
Nie używaj słów wulgarnych, obraźliwych.
Anonimom dziękuję, jeśli chcesz komentować podpisz się :)
Dziękuję i zapraszam ponownie.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...