poniedziałek, 31 grudnia 2012

śledzie z majerankiem i czosnkiem

Kolejna propozycja na miłośników śledzi. Ta jest bardzo intensywna w smaku i aromatyczna.

Śledzie z majerankiem i czosnkiem
  • tacka filetów śledziowych
  • 5 ząbków czosnku
  • 2 łyżki majeranku
  • olej
Śledzie odsączyć z zalewy i pokroić na kawałki, czosnek przecisnąć przez praskę. Kawałki śledzia układać w słoiku warstwami, przesypując czosnkiem i majerankiem, zalać olejem tak, by przykrył śledzie, wstawić do lodówki na 48h.

1 komentarz:

  1. U nas o śledziach można nieprzerwanie. Ten rzeczywiście bardzo dobry i wyrazisty w smaku. M.

    OdpowiedzUsuń

Będzie mi miło jeśli zostawisz kilka słów po przeczytaniu przepisu.
Nie używaj słów wulgarnych, obraźliwych.
Anonimom dziękuję, jeśli chcesz komentować podpisz się :)
Dziękuję i zapraszam ponownie.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...