piątek, 8 marca 2013

jajecznica z bekonem i pomidorem na grzance z roszponką

Dzisiaj piątek, a skoro jest piątek to czas na pyszne śniadanko. Dzisiaj jajecznica w nieco innej odsłonie. 

Jajecznica z bekonem i pomidorem na grzance
  • 2 kajzerki
  • masło
  • roszponka
  • 4 jajka
  • plaster bekonu o grubości 1cm
  • 1 pomidor
  • gruby szczypior
  • sól, pieprz
Kajzerki przekroić na pół, posmarować masłem i podpiec około 7-8 minut w 180 stopniach. W misce rozmieszać jajka z solą i pieprzem. Na patelnię wrzucić pokrojony w kostkę bekon i podsmażyć. Dodać pokrojonego w kostkę pomidora bez skórki (ja dodatkowo pozbywam się pestek), chwilę przesmażyć i zalać rozmieszanymi jajkami. Usmażyć jajecznicę. Na grzanki położyć roszponkę, na to gotową jajecznicę na koniec posypać posiekanym szczypiorkiem.

7 komentarzy:

  1. Pyszne i sycące śniadanko. Super :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. w taką pogodę trzeba się ratować słońcem na talerzu :)

      Usuń
  2. Mój T. uwielbia jajecznicę na grzance :D Z pewnością by mu smakowało.

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. mój uwielbia każda zarówno grzankę jak i jajecznicę :)

      Usuń
  3. Kocham roszponkę, a już z takimi pysznościami to musi być kulinarne cudo!

    OdpowiedzUsuń
  4. To po prostu małe dzieło sztuki! Pyszności!!! M.

    OdpowiedzUsuń

Będzie mi miło jeśli zostawisz kilka słów po przeczytaniu przepisu.
Nie używaj słów wulgarnych, obraźliwych.
Anonimom dziękuję, jeśli chcesz komentować podpisz się :)
Dziękuję i zapraszam ponownie.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...