czwartek, 11 listopada 2010

kurczak eksperymentalny

Chyba już nikogo nie dziwi, że prawie każdy mój przepis obiadowy to kurczak w jednej z tysiąca wersji. Tym razem pałki.

Marynata: słodki sos chili, sos śliwkowy, miód, olej carotino, mus z owoców czarnego bzu.

Dodatki, co kto lubi, ja dzisiaj ponownie zrobiłam ziemniaczki w papilotach, ale oprócz masła dodałam tez oleju carotino, bardzo wzbogacił ich smak, jako przyprawy świeży rozmaryn, suszony tymianek, sól i kilka kropli cytryny.

3 komentarze:

  1. To ja się wpraszam na kurczaka, bo jestem wielką fanką kurczaków, a eksperymentalnych zwłaszcza:)

    OdpowiedzUsuń
  2. dobrze, że na świecie są kurczaki... to szybkie i jakżesz smaczne jedzonka, prawda? M.

    OdpowiedzUsuń

Będzie mi miło jeśli zostawisz kilka słów po przeczytaniu przepisu.
Nie używaj słów wulgarnych, obraźliwych.
Anonimom dziękuję, jeśli chcesz komentować podpisz się :)
Dziękuję i zapraszam ponownie.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...