sobota, 18 czerwca 2011

pak choi z groszkiem cukrowym

Brak pomysłu na obiad zazwyczaj owocuje jakimś eksperymentem kulinarnym. Wczoraj pomysłu na obiad nie miałam zupełnie, pustka w głowie i w sumie niewielkie możliwości patrząc na zawartość lodówki. Jak to jest jak się zapomina rozmrozić to i owo. Miałam za to 2 kapustki pak choi czekające na zlitowanie już od tygodnia i świeżutki groszek cukrowy, na tyle już dorodny ze pełny groszku.

Pak choi z groszkiem cukrowym
  • 2 kapustki pak choi
  • 1/2 kg groszku cukrowego
  • garść pomidorków koktajlowych
  • mozzarella
  • beszamel: masło, mleko, mąka
  • oliwa
Na dno naczynia do zapiekania wlać trochę oliwy. Pak choi podzielić na listki, opłukać, osuszyć i wrzucić do naczynia. Groszek oczyścić, obrać z włókien i wrzucić do naczynia, lekko wymieszać z pak choi. Na wierz wrzucić pomidorki i porwaną mozzarellę, całość polać beszamelem. Zapiekać około 30-40 minut aż groszek będzie wystarczająco miękki.


6 komentarzy:

  1. groszek cukrowy! delicje!!!
    Piękne te zdjęcia :)

    Pozdrawiam
    Monika
    www.bentopopolsku.blogspot.com
    www.efektnimbu.blogspot.com

    OdpowiedzUsuń
  2. Pomysł świetny. Muszę przyznać, że nie znam tej kapustki.Możesz ją trochę opisać? Pozdrawiam serdecznie.

    OdpowiedzUsuń
  3. pysznie wygląda :) mniam

    OdpowiedzUsuń
  4. jak kolorowo, jak smakowicie!

    OdpowiedzUsuń
  5. bardzo kolorowe danie i na pewno pyszne - groszek sam jaki świetny a z tymi dodatkami - delicje!!!M.

    OdpowiedzUsuń

Będzie mi miło jeśli zostawisz kilka słów po przeczytaniu przepisu.
Nie używaj słów wulgarnych, obraźliwych.
Anonimom dziękuję, jeśli chcesz komentować podpisz się :)
Dziękuję i zapraszam ponownie.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...