wtorek, 11 października 2011

francuskie rożki ze szpinakiem

Trzymałam w lodówce ciasto francuskie, miałam pomysł co z niego zrobić, ale zapomniałam co to było :) Leżało, leżało i czekało na zmiłowanie. Wersja brak pomysłu na obiad w pełni zadowalająca.

Francuskie rożki ze szpinakiem
  • opakowanie ciasta francuskiego
  • 200g szpinaku
  • trójkąt sera brie
  • 2 łyżki śmietany 12%
  • sól
  • gałka muszkatołowa
  • 1 żółtko
Ciasto należy pokroić na równe kwadraty, mi wyszło 12. W rondelku wymieszałam odciśnięty rozmrożony szpinak w liściach, z serem potem dodałam śmietanę i doprawiłam. Wyłożyłam farsz na ciasto i skleiłam w trójkąty. Każdy trójkącik posmarowałam roztrzepanym żółtkiem i piekłam na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia aż sie zrumieniły. Pyszności, polecam!



10 komentarzy:

  1. wspólnym pichceniem przekonałyście mnie nawet do szpinaku więc chętnie się poczęstuję :-)

    OdpowiedzUsuń
  2. Nadzywczaje, a nie zwyczajne! ;) Niesamowicie kuszące te Twoje rożki! :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Lubię takie rożki- pierożki z ciasta francuskiego, a dodatek brie bardzo mi się podoba.

    OdpowiedzUsuń
  4. Cieszę się, że wam się podobają :)

    OdpowiedzUsuń
  5. Wyglądają smakowicie!!
    Zjadłabym takiego... pyszności!
    pozdrawiam
    margoja

    OdpowiedzUsuń
  6. takie francuskie jedzonko jest super:)

    OdpowiedzUsuń
  7. No piękne są!! Na pewno pyszne!! M.

    OdpowiedzUsuń
  8. Są super :) Kiedyś, kiedyś dawno temu nie przepadałem za szpinakiem, ale jakoś te pyszności potrafiły to zmienić i polubiłem :)

    OdpowiedzUsuń
  9. Rewelacyjne wyszły mmm ;-) Miłego Dnia Olu ;-)

    OdpowiedzUsuń
  10. Cudne te rożki! Strasznie smakowicie się prezentują!!

    OdpowiedzUsuń

Będzie mi miło jeśli zostawisz kilka słów po przeczytaniu przepisu.
Nie używaj słów wulgarnych, obraźliwych.
Anonimom dziękuję, jeśli chcesz komentować podpisz się :)
Dziękuję i zapraszam ponownie.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...