piątek, 27 stycznia 2012

spaghetti z klopsikami szwedzkimi w śmietanie

Bardzo szybki obiad, moje wyjście awaryjne kiedy nie mam czasu, pomysłu albo po prostu ochoty za długo stać w kuchni.

Klopsiki szwedzkie w sosie śmietanowym
  • klopsiki szwedzkie Ikea
  • 250-300g śmietany 12%
  • 1 jajko
  • 1 duża czerwona cebula
  • 2-3 łyżki oleju
  • przyprawy: sól, pieprz ziołowy, tymianek
W misce rozmieszać śmietanę z jajkiem i doprawić wedle uznania. Cebulę pokroić w piórka i poddusić na oleju, dodać śmietanę i wymieszać. Podgrzać aż zgęstnieje, wymieszać z klopsikami przygotowanymi wg przepisu - czyli podgrzanymi w piekarniku. Całość wymieszać z dowolnym makaronem. Można posypać natkę lub kolendrą.

4 komentarze:

  1. zaraz się ktoż odezwie, że kupne klopsiki i nie wiadomo co w nich jest, ale ja też je lub. Czasami można użyć gotowców bez szkody dla zdrowia skoro smak nam odpowiada :)

    OdpowiedzUsuń
  2. E tam, Ikeowe można ;) W dodatku kto w tygodniu po pracy/szkole ma ochotę i czas bawić się w robienie specjalnie pulpecików...

    OdpowiedzUsuń
  3. I przez Ciebie jutro jadę do Ikea;)

    OdpowiedzUsuń
  4. Te klopsiki są pyszne i niezmiernie ułatwiają życie, a pasuje do nich każdy sos. M.

    OdpowiedzUsuń

Będzie mi miło jeśli zostawisz kilka słów po przeczytaniu przepisu.
Nie używaj słów wulgarnych, obraźliwych.
Anonimom dziękuję, jeśli chcesz komentować podpisz się :)
Dziękuję i zapraszam ponownie.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...