Bardzo szybki obiad, moje wyjście awaryjne kiedy nie mam czasu, pomysłu albo po prostu ochoty za długo stać w kuchni.
Klopsiki szwedzkie w sosie śmietanowym
W misce rozmieszać śmietanę z jajkiem i doprawić wedle uznania. Cebulę pokroić w piórka i poddusić na oleju, dodać śmietanę i wymieszać. Podgrzać aż zgęstnieje, wymieszać z klopsikami przygotowanymi wg przepisu - czyli podgrzanymi w piekarniku. Całość wymieszać z dowolnym makaronem. Można posypać natkę lub kolendrą.
Klopsiki szwedzkie w sosie śmietanowym
- klopsiki szwedzkie Ikea
- 250-300g śmietany 12%
- 1 jajko
- 1 duża czerwona cebula
- 2-3 łyżki oleju
- przyprawy: sól, pieprz ziołowy, tymianek
zaraz się ktoż odezwie, że kupne klopsiki i nie wiadomo co w nich jest, ale ja też je lub. Czasami można użyć gotowców bez szkody dla zdrowia skoro smak nam odpowiada :)
OdpowiedzUsuńE tam, Ikeowe można ;) W dodatku kto w tygodniu po pracy/szkole ma ochotę i czas bawić się w robienie specjalnie pulpecików...
OdpowiedzUsuńI przez Ciebie jutro jadę do Ikea;)
OdpowiedzUsuńTe klopsiki są pyszne i niezmiernie ułatwiają życie, a pasuje do nich każdy sos. M.
OdpowiedzUsuń