środa, 14 marca 2012

pieczony pstrąg w glazurze z miodu i musztardy żurawinowej

Pstrąg to chyba jedna z moich ulubionych rybek. Łatwa w przygotowaniu, dostępna i zawsze bardzo dobra. Zarówno pieczona w folii, na grillu z dodatkami lub bez. Pycha.

Pieczony pstrąg w glazurze z miodu i musztardy żurawinowej
  • 2 ładne wypatroszone pstrągi
  • chilli w proszku
  • 2 łyżki miodu
  • 1 łyżka musztardy żurawinowej
  • tymianek suszony
  • sól morska
  • oliwa
  • cytryna
W miseczce wymieszałam miód, musztardę, sok z połowy cytryny i tymianek. Pstrągi skropiłam oliwą, natarłam solą, posypałam chilli. Do środka rybki włożyłam plasterki cytryny i trochę soli. Ułożyłam w naczyniu do zapiekania i polałam glazurą, piekły się 30 minut w 180 stopniach

8 komentarzy:

  1. Pyszności! Też bardzo lubię pstrągi i chyba się skuszę.

    OdpowiedzUsuń
  2. Pstrąg to również moja ulubiona ryba słodkowodna, najbardziej lubię zapiekanego z masłem i pietruszką w środku, z chili też wygląda apetycznie. ;)

    OdpowiedzUsuń
  3. mmm ja ostatnio kupiłam szczupaka był pyszny!

    OdpowiedzUsuń
  4. bardzo lubię pstrąga, pyszna rybcia :) ale u Ciebie rybnie ostatnio!

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. a rybnie :) i to jeszcze nie koniec rybnych historii :)

      Usuń
  5. Podoba mi się taki pstrąg, dzięki chili i musztardzie będzie wspaniale pikantny :)

    OdpowiedzUsuń
  6. Rany! Uwielbiam pstrąga, a ten tak się do nie uśmiecha:)

    OdpowiedzUsuń

Będzie mi miło jeśli zostawisz kilka słów po przeczytaniu przepisu.
Nie używaj słów wulgarnych, obraźliwych.
Anonimom dziękuję, jeśli chcesz komentować podpisz się :)
Dziękuję i zapraszam ponownie.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...