wtorek, 3 kwietnia 2012

biała kiełbaska z winem, miodem i musztardą francuską

Biała kiełbaska z winem, miodem i musztardą francuską
  • 6 surowych białych kiełbasek
  • spora łyżka miodu
  • pół szklanki białego wina
  • 1 łyżeczka musztardy francuskiej
  • 1 łyżeczka płatków słodkiej papryki
  • słodka papryka w proszku
W kubeczku rozmieszać wino z miodem i musztardą. Ułożyć kiełbaski w naczyniu do zapiekania, polać glazurą (można troszkę zostawić do polewania w trakcie pieczenia), posypać papryka w proszku i płatkami papryki. Piekłam 30 minut w 180 stopniach przekręcając od czasu do czasu.


18 komentarzy:

  1. wspaniała!
    mój Tato byłby zachycony.
    wiesz, chyba wykorzystam ten patent na święta!

    OdpowiedzUsuń
  2. Śliczne te kiełbaski, aż pachną!!! Płatki papryki i ziarenka gorczycy dodają smaczku.
    Pycha! M.

    OdpowiedzUsuń
  3. mniam - jak dla mnie super kiełbaska !

    OdpowiedzUsuń
  4. Olu, ja już spisałam sobie te Twoje białe kiełbaski i przekazałam mamie!:) Mam nadzieję, że na święta w końcu zjem białą kiełbasę:)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Asia, koniecznie spróbuj! Ta z chilli i winem też warta grzechu :)

      Usuń
  5. Pięknie Ci się zarumieniła!
    Lubię białą kiełbaskę, a Ty wciąż masz na nie tyle pomysłów, ten szczególnie mi się podoba :)

    OdpowiedzUsuń
  6. Bardzo lubie polaczenie miodu i musztardy. Kielbaska z takimi dodatkami musi smakowac wspaniale!

    OdpowiedzUsuń
  7. lubię białą, robię podobnie:) baaardzo smakowite zdjęcia! :):):)

    OdpowiedzUsuń
  8. Świetny przepis, przyrządzam bardzo podobnie białą kiełbaskę, ale w piwie. Następnym razem będzie wino :)

    OdpowiedzUsuń
  9. Super! Uwielbiam takie kombinacje z białą kiełbasą. U mnie właśnie marynuje się też z miodem ale w czerwonym winie! Pysznie u Ciebie!

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. to czekam na twoją wersję :)

      Usuń
    2. Pyszna kiełbaska,spróbuję zrobić z miodem bo jeszcze takiej nie jadłam własnie kupiłam w Lidl białą kiełbaskę więc zaskoczę domowników.

      Usuń
  10. może być wino wytrawne czerwone?

    OdpowiedzUsuń
  11. może tyle tylko że kiełbaska zmieni nieco kolor :)

    OdpowiedzUsuń

Będzie mi miło jeśli zostawisz kilka słów po przeczytaniu przepisu.
Nie używaj słów wulgarnych, obraźliwych.
Anonimom dziękuję, jeśli chcesz komentować podpisz się :)
Dziękuję i zapraszam ponownie.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...