sobota, 28 kwietnia 2012

jagodowy mrożony jogurt

Coś dla ochłody w słoneczne dni. Nie wymaga ani dużo pracy ani super umiejętności. Wystarczy trochę czasu.

Jagodowy mrożony jogurt
  • duży kubeczek jogurtu greckiego
  • spora garść borówek amerykańskich albo jagód
  • cukier puder do smaku.
Jogurt borówki i cukier nalezy zmiksować. Przełozyć do pojemnika i zamrozić na 90 minut, co 30 minut należy wyjąć i ponownie zmiksować. Następnie zamrozić na minimum godzinę  i jeść.

9 komentarzy:

  1. Pyszny i orzeźwiający ten Twój pomysł! Miłego weekendu!

    OdpowiedzUsuń
  2. Ah to musi być fantastycznie pyszne :)

    OdpowiedzUsuń
  3. oj, a ja mam jogurt w lodówce, owoce i nie wiem, co zrobić jutro na deser.
    tzn. nie wiedziałam. świetny podsunęłaś mi pomysł!

    OdpowiedzUsuń
  4. Pysznie i orzeźwiająco:-)

    OdpowiedzUsuń
  5. Pychota :) Już czekam na owoce zrywane prosto z krzaka. Na pewno zrobię takie orzeźwiające wariacje :)

    OdpowiedzUsuń
  6. Dobry pomysł na owoce - lżejsza, ale równie smaczna wersja klasycznych lodów :-)
    Dobre nie tylko na deser, ale i na śniadanie!

    OdpowiedzUsuń
  7. Świetne te lody, urzekły mnie i prostotą i kolorem :)

    OdpowiedzUsuń
  8. Anonimowy07 maja, 2012

    Świetny pomysł na nasze biełkowe maliny, a to się Bartuś ucieszy! M.

    OdpowiedzUsuń

Będzie mi miło jeśli zostawisz kilka słów po przeczytaniu przepisu.
Nie używaj słów wulgarnych, obraźliwych.
Anonimom dziękuję, jeśli chcesz komentować podpisz się :)
Dziękuję i zapraszam ponownie.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...