piątek, 24 sierpnia 2012

crumble z sezonowymi owocami

Nie macie pomysłu na szybki deser, albo tak jak mi skończyły się Wam papilotki do muffinków? Crumble będzie idealne. Nie może się nie udać, ma wiele smaków - w zależności od waszego nastroju i tego jakie owoce macie pod ręką.

Crumble z sezonowymi owocami
  • kilka śliwek, moreli i borówek amerykańskich 
  • 2 łyżki cukru
  • 75g cukru 
  • 75g masła 
  • 150g mąki pszennej
Owoce wypestkować, pokroić na mniejsze kawałki i ułożyć w 4 kokilkach. Posypać po pół łyżeczki cukru. Z 75g cukru, masła i mąki zrobić kruszonkę, czyli posiekać i rozetrzeć palcami masło z mąką i cukrem. Obficie posypać owoce. Zapiec ok 20 minut w 180 stopniach aż kruszonka będzie złocista.

4 komentarze:

  1. Uwielbiam owoce zapieczone pod kruszonką;)

    OdpowiedzUsuń
  2. Wyglądają cudownie! Najwyższy czas korzystać z owoców lata :-)
    Pozdrawiam serdecznie!

    OdpowiedzUsuń
  3. Bardzo lubię crumble, Twoje wygląda bardzo fajnie i prosto, pozdrawiam!

    OdpowiedzUsuń
  4. Pyszotki! Owoce w tej formie bardzo zyskują - M.

    OdpowiedzUsuń

Będzie mi miło jeśli zostawisz kilka słów po przeczytaniu przepisu.
Nie używaj słów wulgarnych, obraźliwych.
Anonimom dziękuję, jeśli chcesz komentować podpisz się :)
Dziękuję i zapraszam ponownie.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...