środa, 19 września 2012

figi z serem camembert i miodem

Tym razem figi jako mała cudowna przystawka. Nie tylko ładnie wygląda ale i obłędnie smakuje. A roboty dosłownie pięć minut, może się skusicie?

Figi z serem camembert i miodem
  • świeże figi
  • ser camembert, mozzarella albo kozi jeśli ktoś lubi
  • płynny miód
  • ocet balsamiczny
  • świeża mięta lub tymianek
Figi przekroić od góry na krzyż, ale nie rozcinać do końca. Rozchylić ćwiartki i włożyć po kawałku sera. Ja każdą umieściłam  w kokilce aby nie stracić wypływającego serka. Zapiec około 10 minut w 180 stopniach. Wyjąć na talerzyk, polać miodem, kroplą octu balsamicznego i posypać posiekaną miętą lub tymiankiem.
Ot troszkę luksusu w mojej małej kuchni :) 

9 komentarzy:

  1. Wszystko co lubię a w dodatku szybko i prosto!

    OdpowiedzUsuń
  2. Z kozim serkiem - PYCHA !!! A jaki zapach - mmmmmniam. M.

    OdpowiedzUsuń
  3. jak ładną formę im nadałaś:)

    OdpowiedzUsuń
  4. fantastyczny pomysł, daję do ulubionych :)

    OdpowiedzUsuń
  5. Właśnie jestem szczęśliwym posiadaczem pudełka pełnego świeżutkich fig, wiec biorę się do roboty :-)

    OdpowiedzUsuń

Będzie mi miło jeśli zostawisz kilka słów po przeczytaniu przepisu.
Nie używaj słów wulgarnych, obraźliwych.
Anonimom dziękuję, jeśli chcesz komentować podpisz się :)
Dziękuję i zapraszam ponownie.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...