piątek, 7 września 2012

muszle z duszoną cukinią

Muszle, jakoś ostatnio przeze mnie zapomniane, wróciły do łask. Tym razem z farszem cukiniowym.

Muszle z duszoną cukinią
  • 30 muszli - conchiglioni
  • 1 duża lub 2 średnie cukinie
  • 1 por
  • świeży tymianek
  • 1 kulka mozzarelli
  • sól
  • olej
Pora pokroić w plasterki, cukinie w drobna kostkę. Rozgrzać olej i wrzucić najpierw pora a następnie cukinię, dodać tymianek i doprawić solą. Dusić do miękkości i lekkiego przyrumienienia gdzieniegdzie. Makaron ugotować w osolonej wodzie o 3 minutki krócej niż jest podane na opakowaniu. Przełożyć farsz do muszelek, na każdej położyć kawałek mozzarelli i zapiec ok 15 minut w 180 stopniach.

2 komentarze:

  1. Uwielbiam muszle makaronowe, dają tyle możliwości, Twoja propozycja jest przepyszna:)

    OdpowiedzUsuń
  2. Bardzo fajny przepis, zwłaszcza w obliczu urodzaju cukinii! M.

    OdpowiedzUsuń

Będzie mi miło jeśli zostawisz kilka słów po przeczytaniu przepisu.
Nie używaj słów wulgarnych, obraźliwych.
Anonimom dziękuję, jeśli chcesz komentować podpisz się :)
Dziękuję i zapraszam ponownie.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...