poniedziałek, 29 lipca 2013

mrożony jogurt porzeczkowy


Przy dzisiejszej pogodzie to chyba idealna propozycja.... Lato szlo do nas opłotkami, a jak już przyszło to afrykańskie chyba przez pomyłkę. Ale nie, nie narzekam, bo pamiętam pół roku zimy...
Dzisiaj dla Was na ochłodę mrożony jogurt z czerwoną porzeczką. Wykonanie bardzo proste - idealne na upał. W pojemniku mieszamy duży pojemnik jogurtu typu greckiego, drugie tyle czerwonej porzeczki i trochę cukru do smaku - ile kto lubi, u mnie lubią kwaśne więc cukru niewiele. Wszystko to miksujemy i wstawiamy do zamrażalnika. Co pół godzinki wyjmowałam i miksowałam - w sumie 3 razy - żeby pozbyć się lodowych grudek i na koniec zostawiłam w spokoju aż zamarzły. Pycha!

4 komentarze:

  1. domowe lody i to takie pyszne :)

    OdpowiedzUsuń
  2. acchh, jakbym taki zjadła...

    OdpowiedzUsuń
  3. oo świetny pomysł, dziękuję Ci za ten pomysł :)

    OdpowiedzUsuń

Będzie mi miło jeśli zostawisz kilka słów po przeczytaniu przepisu.
Nie używaj słów wulgarnych, obraźliwych.
Anonimom dziękuję, jeśli chcesz komentować podpisz się :)
Dziękuję i zapraszam ponownie.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...