sobota, 26 marca 2011

ziołowe masełko

Masełko ziołowe:
  • kostka masła 82-83%
  • skórka starta z cytryny
  • sok z pół cytryny
  • ząbek czosnku
  • dowolne zioła - u mnie mieszanka prowansalska: tymianek, rozmaryn, cząber, oregano
Do blendera wrzucamy ząbek czosnku i 1/4 część masła, skrapiamy cytryną, dorzucamy skórę z cytryny i zioła i blendujemy, stopniowo dodajemy masło. Gotowe przekładamy na folię spożywczą i tworzymy rulon. Wkładamy do lodówki na 2h i gotowe.

3 komentarze:

  1. No mojej mammie się ten przepis na pewno spodoba :-)

    OdpowiedzUsuń
  2. spróbuj też taki przepis: masełko a do niego: czosnek, sól, trochę koncentratu pomidorowego, trochę papryki słodkiej (chyba że lubisz ostro) i kopereczek suszony mmmmmmmm.... idealne do tostów pod zółty ser mmmmm... :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Takie masełko jest wielozadaniowe, można je wykorzystywać do wielu potraw. Przepis agakry też interesujący...M.

    OdpowiedzUsuń

Będzie mi miło jeśli zostawisz kilka słów po przeczytaniu przepisu.
Nie używaj słów wulgarnych, obraźliwych.
Anonimom dziękuję, jeśli chcesz komentować podpisz się :)
Dziękuję i zapraszam ponownie.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...