środa, 6 kwietnia 2011

muszle wege

Jakoś ostatnio mam fazę na muszle zapiekane z "czymś". Tym razem wersja bezmięsna.
  • makaron conchiglioni (duże muszle)
  • cukinia
  • bakłażan
  • kilka pieczarek
  • sól, pieprz, oregano
  • puszka pomidorów (krojonych)
  • 2 łyżki śmietany 12%
Na odrobinie oliwy dusimy cukinię, bakłażana i drobno pokrojone pieczarki, doprawiamy do smaku. Wlewamy do warzyw pomidory i dodajemy śmietanę, całość należy odparować. Jak "farsz" zgęstnieje nakładamy do muszli (gotowane 10 minut w osolonej wodzie). Na wierzch można wrzucić jakiś serek wedle uznania: mozzarella, feta, żółty. Zapiekamy ok 15 minut.

3 komentarze:

  1. brzmi smaczniutko.... czy Bartuś też lubi muszle? M.

    OdpowiedzUsuń
  2. Hm... Rzadko jem makaron, ale chyba się skuszę.

    OdpowiedzUsuń
  3. jami :) cukinia jest super!

    OdpowiedzUsuń

Będzie mi miło jeśli zostawisz kilka słów po przeczytaniu przepisu.
Nie używaj słów wulgarnych, obraźliwych.
Anonimom dziękuję, jeśli chcesz komentować podpisz się :)
Dziękuję i zapraszam ponownie.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...