wtorek, 5 kwietnia 2011

roladki schabowe

Otwieram dzisiaj rano zamrażalnik ..... i ..... nie ma w nim kurczaka (!) jak ja mogłam do tego dopuścić?! Chciał nie chciał wyjęłam kotleciki schabowe. Ale że zwykłe schabowe wydał mi się nudne, to zrobiłam roladki.
  • kotleciki ze schabu
  • gruszka
  • żółty ser
  • masło
  • sól
  • po 2 plasterki cieniutkiego bekonu na kotleta
Kotlety rozbijamy i solimy. Układamy na wysokości 1/3 kawałek gruszki, słupek sera żółtego, wiórek masła i zawijamy.

Zawiniątka zawijamy w bekon i zapiekamy około 25-30 minut.

Podałam z ziemniaczkami pieczonymi jako łódeczki i marynowaną na słodko dynią

2 komentarze:

  1. No i jaki pyszny obiad wyszedł z prozaicznego schabu!!! Kochanie, zazdraszczam ci inwencji....M.

    OdpowiedzUsuń
  2. Bardzo lubię wszelkiego rodzaju nadziewane mięsa i roladki, Bardzo apetyczne, moje smaki. Pozdrawiam Agnieszka

    OdpowiedzUsuń

Będzie mi miło jeśli zostawisz kilka słów po przeczytaniu przepisu.
Nie używaj słów wulgarnych, obraźliwych.
Anonimom dziękuję, jeśli chcesz komentować podpisz się :)
Dziękuję i zapraszam ponownie.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...