poniedziałek, 27 czerwca 2011

sałatka wiosenna

Sezon nowalijkowy w pełni. trzeba korzystać z wiosny i lata, które obfitują w świeże, aromatyczne warzywa, zioła i nowalijki. Tym razem sałatka wiosenna, dobra na śniadanie, jako dodatek do obiadu lub żeby wziąć ja na śniadanie do pracy.

Sałatka wiosenna
  • ok 20 rzodkiewek
  • dymka + szczypior
  • 3 jajka na twardo
  • puszka drobnego groszku
  • 1 ogórek długi lub 4 gruntowe
  • sałata radicchio
  • sos: oliwa, sok z limonki, sól, pieprz
Rzodkiewki pokropić na plasterki, ogórki obrać i pokroić na półplasterki, sałatę porwać na mniejsze kawałki. Dymkę posiekać, jajka pokroić na ósemki. Wszystko wymieszać i polać sosem.

4 komentarze:

  1. Pyszna, pachnąca i świetna do wszystkiego, można dodać jeszcze inne sałaty i też będzie dobra, ale radicchio daje kolor. M.
    P.S. jak kropisz rzodkiewki na plasterki?

    OdpowiedzUsuń
  2. te kolory rzeczywiście są wiosenne :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Pysznie się zapowiada - na pewno zrobię ;-))
    Pozdrawiam

    OdpowiedzUsuń
  4. wygląda baaardzo apetycznie :)

    OdpowiedzUsuń

Będzie mi miło jeśli zostawisz kilka słów po przeczytaniu przepisu.
Nie używaj słów wulgarnych, obraźliwych.
Anonimom dziękuję, jeśli chcesz komentować podpisz się :)
Dziękuję i zapraszam ponownie.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...