wtorek, 5 lipca 2011

szaszłyki - miodowy indyk

Jest ktoś kto nie lubi szaszłyków z grilla? Zarówno warzywne jak i mięsne są pyszne. Z szaszłykami niewiele się da pokombinować. Jedyne co modyfikuję to marynaty do mięska.

Tym razem zmieszałam płynny miód rzepakowy, słodki sos chili szczyptę pieprzu cayenne. Wyszło pysznie. Indyk leżakował w marynacie całą noc. Był delikatny i aromatyczny.


3 komentarze:

  1. takie szaszłyczki to coś pysznego;) szkoda tylko, że pogoda nie sprzyja grillowaniu

    OdpowiedzUsuń
  2. Uwielbiam szaszłyki, zawsze staram się je robić jak najbardziej kolorowe, podobnie jak u Ciebie

    OdpowiedzUsuń
  3. Na grilla każda pogoda jest dobra, przynajmniej w naszej rodzinie. Było kolorowo i pysznie, mięsko się rozpływało w ustach....mniammmm
    M.

    OdpowiedzUsuń

Będzie mi miło jeśli zostawisz kilka słów po przeczytaniu przepisu.
Nie używaj słów wulgarnych, obraźliwych.
Anonimom dziękuję, jeśli chcesz komentować podpisz się :)
Dziękuję i zapraszam ponownie.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...