wtorek, 2 sierpnia 2011

grillowane roladki z kurczaka, cukinii i boczku

Mimo pogody nie nastrajającej optymistycznie, byliśmy w weekend na działce a tam nie może się obyć bez grillowania. Nawet jak pada, grzmi i jest ulewa, grilluję na ganku pod daszkiem.
Kiedy to lato będzie latem? A może od razu będzie jesień? Jeśli tak to godzę się jedynie na polską złotą, innej nie przyjmuje do wiadomości.

Grillowane roladki z kurczaka, cukinii i boczku
  • pierś kurczaka
  • cieniuteńkie plasterki boczku
  • cukinia
  • sól
  • sos słodki chilli
Pierś oczyścić, pokroić w paseczki o szerokości ok 2cm, lekko rozklepać. Posolić i zamarynować w sosie chilli. Cukinię umyć, pokroić w cieniutkie plasterki np. za pomocą obieraczki i zblanszować w osolonej wodzie. Układać roladki - bekon na to cukinię a na końcu kurczaka, zwijać w ruloniki i nabijać na szpadki. Grillować ze wszystkich czterech stron. Pycha.
ps. przepraszam za jakość zdjęcia ale już lada chwila odbiorę z serwisu obiektyw i jakość się poprawi.

3 komentarze:

  1. świetny pomysł, muszą być pyszne!

    Pozdrawiam
    Monika
    www.bentopopolsku.blogspot.com

    OdpowiedzUsuń
  2. były przepyszne, kurczak odpowiednio ostry, łagodząca cukinia i chrupiący boczuś!!! M.

    OdpowiedzUsuń
  3. pomysł fajniutki!
    mmm.. pysznie.

    OdpowiedzUsuń

Będzie mi miło jeśli zostawisz kilka słów po przeczytaniu przepisu.
Nie używaj słów wulgarnych, obraźliwych.
Anonimom dziękuję, jeśli chcesz komentować podpisz się :)
Dziękuję i zapraszam ponownie.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...