czwartek, 4 sierpnia 2011

tagliatelle z cukinią II

Odzyskałam obiektyw i nawet działa, ale straciłam jakoś wenę w kuchni i ogólnie jakoś tak apatycznie a nie apetycznie jest wokoło. Przedstawiam, więc drugą wersję tagliatelle z cukinią.

Tagliatelle z cukinią II
  • makaron tagliatelle
  • cukinia
  • garść czarnych oliwek
  • 15 pomidorków koktajlowych
  • mała cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • świeży tymianek
  • oliwa
  • sól
1/3 szklanki oliwy rozgrzewam na patelni, wrzucam pokrojoną w drobniutką kosteczkę cebulę i wyciśnięty przez praskę czosnek, całość podduszam. Cukinię należy pokroić na cieniutkie wstążki - za pomocą np obieraczki do warzyw i wrzucić do cebuli. Po mniej więcej 10 minutach dodaję przekrojone na pół pomidorki i oliwki, doprawiam solą i tymiankiem. Makaron gotujemy wg przepisu na opakowaniu, mieszamy z cukinia i zjadamy ze smakiem.

4 komentarze:

  1. wersja bardziej urozmaicona - i smakowo i kolorystycznie - w porównaniu z poprzednią, "zieloną".
    Było pysznie? Na pewno!M.

    OdpowiedzUsuń
  2. Jak zwykle bardzo apetycznie :) Zjadłbym z chęcią :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Proste i smaczne jedzenie - takie lubię

    OdpowiedzUsuń
  4. Wiesz w zeszlym tygodniu robilam podobne danie,ja podalam je z makaronem ziti.

    OdpowiedzUsuń

Będzie mi miło jeśli zostawisz kilka słów po przeczytaniu przepisu.
Nie używaj słów wulgarnych, obraźliwych.
Anonimom dziękuję, jeśli chcesz komentować podpisz się :)
Dziękuję i zapraszam ponownie.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...