Mimo pogody nie nastrajającej optymistycznie, byliśmy w weekend na działce a tam nie może się obyć bez grillowania. Nawet jak pada, grzmi i jest ulewa, grilluję na ganku pod daszkiem.
Kiedy to lato będzie latem? A może od razu będzie jesień? Jeśli tak to godzę się jedynie na polską złotą, innej nie przyjmuje do wiadomości.
Grillowane roladki z kurczaka, cukinii i boczku
Pierś oczyścić, pokroić w paseczki o szerokości ok 2cm, lekko rozklepać. Posolić i zamarynować w sosie chilli. Cukinię umyć, pokroić w cieniutkie plasterki np. za pomocą obieraczki i zblanszować w osolonej wodzie. Układać roladki - bekon na to cukinię a na końcu kurczaka, zwijać w ruloniki i nabijać na szpadki. Grillować ze wszystkich czterech stron. Pycha.
ps. przepraszam za jakość zdjęcia ale już lada chwila odbiorę z serwisu obiektyw i jakość się poprawi.
Grillowane roladki z kurczaka, cukinii i boczku
- pierś kurczaka
- cieniuteńkie plasterki boczku
- cukinia
- sól
- sos słodki chilli

ps. przepraszam za jakość zdjęcia ale już lada chwila odbiorę z serwisu obiektyw i jakość się poprawi.
świetny pomysł, muszą być pyszne!
OdpowiedzUsuńPozdrawiam
Monika
www.bentopopolsku.blogspot.com
były przepyszne, kurczak odpowiednio ostry, łagodząca cukinia i chrupiący boczuś!!! M.
OdpowiedzUsuńpomysł fajniutki!
OdpowiedzUsuńmmm.. pysznie.