niedziela, 25 września 2011

miodowo-musztardowa biała kiełbaska

Po ostatniej białej kiełbasie z żurawiną, rodzinka zapragnęła powtórki. Więc nie zwlekając zakupiłam w sprawdzonym źródle biała surową kiełbaskę i upiekłam.

Pieczona biała kiełbaska musztardowo-miodowa
  • 6 kawałków surowej białej kiełbasy
  • 3 łyżki płynnego miodu
  • 2 łyżki musztardy
  • 1 łyżeczka chrzanu
Metoda wykonania jak w kiełbasce z żurawiną. Każdą kiełbaskę należy nakłuć widelcem w kilku miejscach aby nie popękała. Kiełbasę zalewam wrzątkiem i następnie gotuję 10 minut. Wyjmuję z wody, smaruję olejem i piekę do zrumienienia z każdej strony. Kiedy kiełbasa jest już rumiana smaruję ją mieszaniną miodu, musztardy i chrzanu i zapiekam jeszcze około 5-10 minut. Na wierzchu kiełbaski tworzy się miła kleista miodowa skorupka.

7 komentarzy:

  1. ciekawy pomysł z tym miodem.

    OdpowiedzUsuń
  2. O nieeee ,chyba się zaryczę ;( u innych kuszą makaronem,pizzą a u ciebie taka pyszna kiełbaska.Fantastycznie wygląda i pewnie też tak smakuje...Miłego dnia :-)

    OdpowiedzUsuń
  3. O nie! Znowu torturujesz! Normalnie pojadę do Pl po tę kiełbasę, albo jeszcze lepiej ... prosto do ciebie! ;))

    OdpowiedzUsuń
  4. Ona wcale nie wygląda jak biała i taką to bym z wielką ochotą zjadła!
    Ślinotoku dostałam... i ta miodowa skorupka... pyyycha!
    Pozdrawiam:)

    OdpowiedzUsuń
  5. No to Asia, Kasia, do dzieła :) kupujcie kiełbaskę i pieczcie :):) pyszna jest a ja mam jeszcze kilka opcji w zanadrzu :)

    OdpowiedzUsuń
  6. Ten pomysł z miodem, chrzanem i musztardą - bardzo fajny. Chociaż polubiłam się z żurawiną, to tę wersję chętnie wypróbuję.M.

    OdpowiedzUsuń
  7. temp pieczenia około 180 stopni

    OdpowiedzUsuń

Będzie mi miło jeśli zostawisz kilka słów po przeczytaniu przepisu.
Nie używaj słów wulgarnych, obraźliwych.
Anonimom dziękuję, jeśli chcesz komentować podpisz się :)
Dziękuję i zapraszam ponownie.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...