Mam w zwyczaju słuchać, w weekendy albo późnym wieczorem, oczywiście jednym uchem programów kulinarnych. Jednym uchem, bo drugie zajęte jest przez niekończące się pytania Bartka. Ale nawet to jedno ucho wyłapie czasem coś ciekawego. Zawsze mam pod ręką kartkę i długopis, ołówek czy kredkę i zapisuję to co udało mi się usłyszeć i zapamiętać. Ostatnio moją uwagę przykuł Rick Stein i włoskie surowe kiełbaski na metry.
Biała kiełbaska z suszonymi pomidorami w białym winie
- 6 surowych białych kiełbasek
- 2 cebule
- 4 ząbki czosnku
- 5-6 suszonych pomidorków z oliwy
- ok 2/3 szklanki białego wytrawnego wina
- tymianek
- płatki chilli
- olej
powiem krótko - mniam!!!!!
OdpowiedzUsuńno pyyycha!
UsuńWyglądają przepysznie. Narobiłaś mi ochoty :-)
OdpowiedzUsuńto do dzieła :)
UsuńWiedziałam, że to Twój przepis:)Wyglądają te kiełbaski tak, że od razu chce się je pożreć na śniadanie!! Przepysznie, z tymi pomidorkami musi być...
OdpowiedzUsuńczyli biała kiełbaska czyni mnie rozpoznawalną ;P
Usuńbiała kiełbaa i drób!:):):)
UsuńTeż lubię przepisy Ricka Steina,te kiełbaski wyglądają fantastycznie.Na pewno się skuszę, bo smakowały mi bardzo również te wg twojego poprzedniego przepisu.M.
OdpowiedzUsuńMmmmm wspaniałości :-)
OdpowiedzUsuńFajnie wygladaja te kielbaski:)
OdpowiedzUsuńWyglądają super i na pewno polskie też smakują świetnie. :)
OdpowiedzUsuńpyszne są...
UsuńWyglądają tak, że ma się ochotę odrazu je zjeść! Za mną też "chodzi" biała kiełbasa, pyszności!!!
OdpowiedzUsuńjuż sobie wyobrażam ten smaczek :) pyszności
OdpowiedzUsuńTo się nazywa wykwintna odsłona dla swojskiego smaku :) Interesujące połączenie. W czwartek będzie się robić u nas domowa biała kiełbasa więc sprzedam pomysł rodzicom :)
OdpowiedzUsuńWszyscy piszą, że pyszne, że mają ochotę zjeść, a ja te kiełbaski po prostu ZROBIŁAM :-)! Są pyszne! Poczyniłam małe zmiany, ale chyba nie zmieniło to charakteru potrawy. Polecam tę kiełbaskę na moim blogu. Pozdrawiam!
OdpowiedzUsuń