sobota, 10 marca 2012

piętrowa beza z kremem i truskawkami w occie balsamicznym

A to piętrowa beza z urodzin Bartusia. 6 białek ubitych na sztywno z dodanym pod koniec ubijania cukrem w ilości 2.3 szklanki i łyżką octu winnego. Piekła się w formie dwóch okręgów przez 90 minut w temperaturze 150 stopni. Przełożyłam 400ml śmietany 30% ubitej na sztywno, wymieszanym z 250g serka mascarpone. A na warstwie serowej pomiędzy bezami znalazły się truskawki wymieszane z octem balsamicznym. Pycha.

6 komentarzy:

  1. Beza smakowała cudownie, naprawdę balsamicznie! Szkoda, że nie ma zdjęcia po przekrojeniu, wtedy truskawki pokazałyby się w całej krasie! M.

    OdpowiedzUsuń
  2. jaka kusząca, mam taką w planach w maju z kaszubskimi truskawkami zrobić.

    OdpowiedzUsuń
  3. Ojej, ta beza rzeczywiście piękna! ;) Może bym się nawet skusiła...? ;>

    OdpowiedzUsuń
  4. o matko! toż to szczyt rozpusty! poproszę o solidny kawal ;)!

    OdpowiedzUsuń

Będzie mi miło jeśli zostawisz kilka słów po przeczytaniu przepisu.
Nie używaj słów wulgarnych, obraźliwych.
Anonimom dziękuję, jeśli chcesz komentować podpisz się :)
Dziękuję i zapraszam ponownie.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...