Zapiekanka mięsno-ziemniaczana z marchewką
Dorzuć marchewkę i koncentrat pomidorowy rozmieszany z 2 łyżkami wody. Dusić aż wszystko się ładnie połączy i marchewka zmięknie, doprawić. Przełożyłam do naczynia do zapiekania, posypałam startym serem i przykryłam warstwą ziemniaków. Piekło się 20 minut w 180 stopniach - tyle żeby ziemniaczki się lekko przypiekły.
- 500g mielonej karkówki
- 3 marchewki
- 6-8 pieczarek
- 2 łyżki koncentratu pomidorowego
- 6 ziemniaków
- 1 batat
- sól, pieprz, słodka papryka
- oliwa
- ser grana padano
Dorzuć marchewkę i koncentrat pomidorowy rozmieszany z 2 łyżkami wody. Dusić aż wszystko się ładnie połączy i marchewka zmięknie, doprawić. Przełożyłam do naczynia do zapiekania, posypałam startym serem i przykryłam warstwą ziemniaków. Piekło się 20 minut w 180 stopniach - tyle żeby ziemniaczki się lekko przypiekły.
Uwielbiam takie mięsno-warzynwe zapiekanki, wygląda przepysznie:)
OdpowiedzUsuńTak wyciskane ziemniaczki bardzo wzbogaciły urodę zapiekanki! Na pewno pyszna! M.
OdpowiedzUsuńpyszne danie :)
OdpowiedzUsuńWygląda super:)
OdpowiedzUsuńWygląda super:)
OdpowiedzUsuńświetna zapiekanka:)od razu zrobiłam się głodna!
OdpowiedzUsuń