Domowe batoniki musli
- puszka mleka skondensowanego słodzonego
- ok 3-4 garście mieszanki płatków musli
- rodzynki
- pestki dyni i słonecznika
- 2-3 łyżki miodu.
Wszystkie składniki należy wymieszać w misce. Jeśli masa jest zbyt płynna dodać płatków. Wymieszaną masę przełożyć do wyłożonego papierem naczynia i zapiekać ok godzinki w 130-150 stopniach. Masę ostawić do całkowitego wystygnięcia i stężenia. Pokroić i zabrać np na piknik czy wycieczkę z dziećmi.
Samo zdrowie i w dodatku pyszne! M.
OdpowiedzUsuńchętnie skopiuję, tylko czy da się to zrobić z mleka niesłodzonego? dałabym wtedy więcej miodu i bakalii, żeby nie było niesłodkie.
OdpowiedzUsuńPozdrawiam
Monika
jeśli skondensowane i gęste bo o to tu chodzi, to myślę że tak ale nie próbowałam :)
Usuńhmmm, takie "śmieciowe" bo tak mówią moje chłopaki na płatki, ale słodkie więc pewnie by im smakowało
OdpowiedzUsuńPysznosci! Idealne na piknik albo... dluga wycieczke rowerowa :)
OdpowiedzUsuńfajna przekąska:D
OdpowiedzUsuń