czwartek, 24 maja 2012

batoniki musli

Moja domowa wersja batoników musli

Domowe batoniki musli
  • puszka mleka skondensowanego słodzonego
  • ok 3-4 garście mieszanki płatków musli
  • rodzynki
  • pestki dyni i słonecznika
  • 2-3 łyżki miodu. 
Wszystkie składniki należy wymieszać w misce. Jeśli masa jest zbyt płynna dodać płatków. Wymieszaną masę przełożyć do wyłożonego papierem naczynia i zapiekać ok godzinki w 130-150 stopniach. Masę ostawić do całkowitego wystygnięcia  i stężenia. Pokroić i zabrać np na piknik czy wycieczkę z dziećmi.

6 komentarzy:

  1. Anonimowy24 maja, 2012

    Samo zdrowie i w dodatku pyszne! M.

    OdpowiedzUsuń
  2. chętnie skopiuję, tylko czy da się to zrobić z mleka niesłodzonego? dałabym wtedy więcej miodu i bakalii, żeby nie było niesłodkie.
    Pozdrawiam
    Monika

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. jeśli skondensowane i gęste bo o to tu chodzi, to myślę że tak ale nie próbowałam :)

      Usuń
  3. hmmm, takie "śmieciowe" bo tak mówią moje chłopaki na płatki, ale słodkie więc pewnie by im smakowało

    OdpowiedzUsuń
  4. Pysznosci! Idealne na piknik albo... dluga wycieczke rowerowa :)

    OdpowiedzUsuń

Będzie mi miło jeśli zostawisz kilka słów po przeczytaniu przepisu.
Nie używaj słów wulgarnych, obraźliwych.
Anonimom dziękuję, jeśli chcesz komentować podpisz się :)
Dziękuję i zapraszam ponownie.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...