Idealny dodatek do grillowanych mięs i ryb, podpatrzony u Kasi. Taka cukinia to strzał w dziesiątkę. Wykonanie: cukinie zalałam wrzątkiem i podgotowałam 8 minut. odstawiłam do przestygnięcia. Nacięłam wzdłuż 3-4 razy. W każdą szczelinę włożyłam po kawałku mozzarelli i posypałam tymiankiem i odrobiną czerwonej czubricy. Na ruszt powędrowały dosłownie na 5 minut. Pycha. (Można oczywiście zrobić je również w piekarniku)
azja
(6)
Boże Narodzenie
(28)
ciasta i ciasteczka
(73)
desery
(34)
dodatki
(38)
drób
(108)
dynia
(2)
grill
(27)
grzyby
(11)
inne
(39)
jajka
(38)
kluski makarony
(60)
lody
(7)
mięso
(55)
muffiny
(13)
owoce morza
(14)
pasty
(16)
pieczywo
(27)
pierogi
(8)
piknik
(11)
pizza
(20)
placki i nalesniki
(26)
przekąski
(28)
przetwory
(35)
ryby
(54)
ryż
(2)
sałatki
(31)
strączkowe
(7)
sushi
(4)
śledzie
(11)
śniadanie
(43)
tarty
(14)
tort
(16)
tortille
(14)
tost
(7)
warsztaty
(1)
warzywa
(42)
wege
(19)
Wielkanoc
(34)
zapiekanki
(35)
zioła
(6)
zupy
(23)
mmm, wygląda bardzo fajnie, ładnie i apetycznie. Dla mnie to by nawet mogłoby stanowić danie obiadowe, może jeszcze jakąś kaszę bym dodała.
OdpowiedzUsuńPozdrawiam
Monika
P.S. fajnie ci wyszło - dodatek do "miś" a nie mięs ;) misie z grilla ;)
Cieszę się, że przepis poszedł dalej w świat. :) Wypróbuję z mozzarellą też! :)
OdpowiedzUsuńTo musi być dobre! Nie ma innej opcji:)
OdpowiedzUsuńPyszne to było!!! Spróbuję w piekarniku. M.
OdpowiedzUsuń