piątek, 29 czerwca 2012

polędwiczki z winogronami i czereśniami

Polędwiczki to bardzo wdzięczny materiał na obiad. Robią się szybko, są delikatne  i smaczne, bardzo dobrze komponują się z owocami.

Polędwiczki z winogronami i czereśniami
  • 400g polędwiczek wieprzowych
  • 1 czerwona cebula
  • garść winogron rodzynkowych
  • garść czereśni
  • pół szklanki białego wina
  • 1 łyżka miodu
  • 2 łyżki octu balsamicznego
  • sól, pieprz, olej
Polędwiczkę oczyścić z błonek pokroić na centymetrowe plasterki i rozgnieść je dłonią. Posolić, popieprzyć i usmażyć na złoto na oleju. Zdjąć z patelni. Cebulkę pokroić w półplasterki i poddusić na tym samym oleju. Dodać ponownie polędwiczki oraz dorzucić winogrona i połówki wypestkowanych czereśni. Zalać mieszaniną wina, miodu i octu balsamicznego i dusić około 10 minut aż sos się zredukuje.

7 komentarzy:

Będzie mi miło jeśli zostawisz kilka słów po przeczytaniu przepisu.
Nie używaj słów wulgarnych, obraźliwych.
Anonimom dziękuję, jeśli chcesz komentować podpisz się :)
Dziękuję i zapraszam ponownie.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...